Jaké bylinky můžeme využívat v kuchyni při vaření a pečení

Jaké bylinky můžeme využívat v kuchyni při vaření a pečení

Čerstvé bylinky v kuchyni využijete pro jejich chut  barvu

Bylinky se do pokrmů přidávají již po staletí.
Nejen, že se z nich připravovaly domácí přírodní léky, různé lektvary, ale přidávaly se i do jídel. Je pravdou, že se v dnešní době k této metodě opět navracíme.

Dokážou totiž svojí vůní dokonale provonět kuchyni, ale zároveň přidají jídlu skutečně nezapomenutelnou chuť. Navíc, když s nimi nazdobíme hotový pokrm, tak nikdo neodolá.

Otázkou je, kde zakoupit stále čerstvé rostlinky

Samozřejmě že majitelé zahrádek to mají mnohem jednodušší, jelikož si je mohou zasázet přímo na záhonky. Ovšem přijde zima a běhání pro čerstvé zelené potěšení skončilo. Ale zase ne tak úplně.
Čerstvé bylinky si můžete vypěstovat doma v truhlíky

Stačí si pořídit sazeničky přímo na parapet

Pak už jen hravě nůžtičkami ustřihneme potřebnou bylinku a dílo je dokonáno.

Je pravdou, že mnoho bylinek se dá zakoupit v sušeném stavu, ale nad čerstvé to rozhodně nemá.

Na našich stránkách se postupně seznámíme s různými druhy bylinek a jejich možném použitím

Bylinková zahrada     Bylinky v květináči

Napsat komentář