Česnek je nedílnou součástí naší kuchyně při vaření a používá jako jedna z výrazně vonících surovin při vaření. Topinky s čenekem a smaženými vajíčky, topinkový potěr na langoších nebo pravý hovězí guláš s kližky, který je nadopován hrstí česneku.
Co dělat, když nechceme, aby naše okolí cítilo česnekový zápach?
Vyzkoušejte několik babských rad, které jsou prověřené roky, jak odstranit zápach česneku
- vyčistit si několikrát zuby a doufat, že se zápach odstraní
- žvýkat mentolové žvýkačka a cumlat bonbony a další sladkosti
- 1 lžička citronové šťávy neutralizuje nepříjemný zápach česneku
- petržel kadeřavá – rozkousejte v syrovém stavu, vynikající účinek
- mléko – vyzkoušejte vypít skleničku mléka
- máta peprná – není tak účinná jako petržel, ale také funguje
Rady před použitím česneku, česnekových jídel a dalších pochutin
Sušené bylinky pro vás
Vyhledávání
Zážitek pro dva v pivním hotelu Zlatá kráva s wellness
Rubriky článků
Bylinky
Ovoce
Zelenina
Houby
Čaj
Odvary
Sirupy
Jak na to...
Domácí výrobky
Vybavení domácnosti
Přírodní kosmetika
Přírodní produkty
Tělo
Wellness,fitness,lázně
Masáže
Diety
Farmářské trhy
Testy a srovnání
Dárkové poukazy
Inzerce
Zdravé recepty