Dýňová polévka pro zahřátí těla
Jak se začne pomalu smrákat a tuhnou nám kosti v těle, tak to pomalu vypadá, že krásným dnům plných teplých paprsků je už konec.
Alespoň večery již budou volat pouze po teple u krbu nebo topení.
Podzim je ve znamení sklizně dýní.
Když si uvaříme dobrou polévku, tak nás nejen zasytí, ale i pěkně prohřeje.
Obzvláště, když přidáme trošku chilli.
To prakticky působí jako skvělé přírodní antibiotikum.
Můžeme i vyzkoušet skořici, která nám pomáhá zbystřit naše smysly.
Dýňová polévka se skořicí
Suroviny
- olivový olej
- 1 středně velká dýně Hokkaido
- 1 cibule, 2 větší jablíčka, 1/2 lžičky mleté skořice, 1/2 lžičky mletého muškátového oříšku
- 1 litr vývaru, 2 lžíce javorového sirupu, můžeme dát 2 lžíce třtinového cukru
- 100 ml smetany ke šlehání, špetka chilli, sůl, pepř
Postup
- zroubu předehřejeme na 200°C
- dýni očistíme od semen a nakrájíme ji na kostky
- kostky dáme na plech s pečícím papírem, pokapeme olejem a pečeme, dokud nebude dýně měkká
- na troše olivového oleje rozehřejeme a zpěníme na něm cibulku
- poté oloupeme jablíčka a nakrájíme je na kostky, které vložíme k cibulce, společně s kořením
- krátce orestujeme, osolíme, opepříme
- pak přidáme upečenou dýni, javorový sirup nebo cukr a vše zalijeme vývarem, nejlepší je zeleninový a vaříme asi 30 minut
- po uvaření vše rozmixujeme ponorným mixérem, přilijeme smetanu, dochutíme a necháme chvíli provařit
Sušené bylinky pro vás
Vyhledávání
Zážitek pro dva v pivním hotelu Zlatá kráva s wellness
Rubriky článků
Bylinky
Ovoce
Zelenina
Houby
Čaj
Odvary
Sirupy
Jak na to...
Domácí výrobky
Vybavení domácnosti
Přírodní kosmetika
Přírodní produkty
Tělo
Wellness,fitness,lázně
Masáže
Diety
Farmářské trhy
Testy a srovnání
Dárkové poukazy
Inzerce
Zdravé recepty