Voňavé houby na bylinkách s balzamikem
Tento recept je velmi jednoduchý a díky speciální vůni po celém bytě vám ušetří čas se svoláváním celé rodiny.
Samozřejmě pokud máte čerstvé suroviny, tak se vůně ještě více rozšíří, tak možná bude lepší připravit o trochu více, kdyby náhodou na dveře zaklepali sousedé.
Suroviny:
- čerstvé houby – nejlepší jsou hříbky
- snítka rozmarýnu, 3 stroužky česneku, 2 lžíce vymačkané citrónové šťávy
- 4 lžíce balzamika, olivový olej, pepř, sůl
- čerstvá nejlépe celozrnná bagetka nebo žitný chléb
Postup:
- na pánvi rozehřejeme olivový olej, do kterého vložíme rozmačkaný česnek a jen tak zlehka poválíme
- hlavně si dáme velký pozor, aby se nám česnek nepřipálil
- přidáme nasekaný rozmarýn a nakrájené hříbky na větší kousky
- tuto směs zprudka orestujeme, až houby jako by zezlátnou
- poté přidáme šťávu, po chvilce balsamiko
- mícháme a díky octu nám vznikne na hříbcích zkaramelizovaná vrstva
Je čas vypnout plotýnku, dochutit solí, pepřem a hurá ke stolu
Podáme s bagetkou nebo chlebem.
Sušené bylinky pro vás
Vyhledávání
Zážitek pro dva v pivním hotelu Zlatá kráva s wellness
Rubriky článků
Bylinky
Ovoce
Zelenina
Houby
Čaj
Odvary
Sirupy
Jak na to...
Domácí výrobky
Vybavení domácnosti
Přírodní kosmetika
Přírodní produkty
Tělo
Wellness,fitness,lázně
Masáže
Diety
Farmářské trhy
Testy a srovnání
Dárkové poukazy
Inzerce
Zdravé recepty